Almindelig raku er lavbrændt keramik og det anbefales at det ikke bruges til fødevarer. Jeg har 4 brændingsteknikker jeg bruger: Her taler vi om emner der er forglødet, dvs. det færdig arbejdet emne brændes i el-ovn på 980˚ cl.
Glaseret raku brændes i gas tønde, når glasuren er blank ca. 850- 950˚ cl tages det op med tang og løftes ned i tønde med savsmuld el. aviser og brænder videre nogle minutter hvor der lægges låg på og ilten reduceres. Det tages op når det er koldt og rensesmed vand og skurepulver.
Naked raku
Emnet glaseres med først glaze og så en slip. Brændes i rakuovn. Det tages op og overhældes forsigtig med vand og slippe falder af Skærven pudses op med voks. Kobber mat Emnet spøjtes med koboltcarbonat eller kobberoxyd (giftigt) brændes i rakuovn 1000˚ løftes i tønde og brænder med flammer i ca. 5-10 min. der lægges låg på og tages først på når det er koldt.
Hestehår og kinzugi ect.
Saggar
Emnet overhældes med jernsulfat lægges på staniol og drysse/ bindes med forskellige carbonater kobbertråd tørret tang banan tang sukker salt. Det hele pakkes og lægget i rakuovn og brændes ved ca. 900˚ tages det op og pakkes ud mens det er rimelig varmt Det færdige kolde emne pudses med voks.